Saturday, 20 March 2010

Karnival Kesihatan 2010

20 Mac 2010

Kg. Baru, Pusat Khidmat Parlimen Titiwangsa menganjurkan Karnival Kesihatan 2010 dengan kerjasama rawatan Syifa' di Pusat Khidmat Kg. Baru berlangsung jam 9 pagi hingga 3 petang, rawatan diberikan secara percuma kepada setiap pengunjung yang hadir. Alhamdulillah sambutan yang amat menggalakan. Jenis rawatan yang ditawarkan:
- Rawatan Syifa'
- Homeopathy
- Refleksologi
- Rawatan Moden (Alopathy)

sempat YB menegur sapa dengan salah seorang Pegawai DBKL, En. Raziff


Pendaftaran dibuka...

Rawatan dilakukan oleh Ustaz-ustaz yang arif...

5 comments:

Anonymous said...

Islam adalah ugama yg suci .. yang istimewa ..ttp kenapa kite memandang remeh terhadap maruah wanita kite . maruah kite org Islam adelah maruah agama ..maruah isteri ..dan anak gadis kite adelah maruah agama kite gak ...kalo kite lihat sekarang untuk mempraktikkan ugama dari segi menjaga maruah isteri damn keluarga pompuan kite dalam mendapatkan rawatan terutama semasa mengandung adelah susah.. kite mempunyai pilihan yang amat sedikit tapi jika kita nak ikut cara org kafir mmg xsusah. bertambah dengan sikap kite yang bermottokan " Islam Itu Mudah " jadi semua main xkisah je. Kangkang kat doktor lelaki 'islam?', kafir da x jadi hal. Tapi bile nak kawen sbuk ngan ritual Islam. Bile dah terbujur .. dah mati baru nak ikut care islam .. mandi mayat pompuan kne org pompuan .. mayat lelaki kene lelaki .. x payah ar nak sibuk ..

saye taw PAS ade klinik sendiri tapi mengikut kawan saye ade juga klinik yg doktornye lelaki. Knape ?
Begitu la jugak dengan Pusat Rawatan Islam.. atas name Islam tapi mane nilai Islam ...Kalo kite pentingkan maruah agama kite, kaum perempuan kite mestilah disediakan dengan doktor pompuan juga. Kite bukan ckap pasal dharurat .. kite ckp pasal pemeriksaan bulanan .. tapi kalo mase dharurat pun ape salahnye kite sediakan yang secukupnye.

PAS patut menyediakan biasiswa kepada doktor2 pompuan untuk mempelajari bidang perbidanan dan sakit puan .

PAS mesti cube menghidupkan balik bidan2 yang telah lame pupus. Buat satu Kolej perbidanan tahap diploma n degree . Kite dah merdeka.

Sekarang kite gadai maruah anak gadis kite pulak dengan menghantar mereka secara ramai2 amek bidang nursing . almost 99% gadis2 yang baru nak membesar..mak bapak xkisah .. sebab x tahu .. kunon nye kerja yang murni .. tapi diajar pegang lelaki punye .. dari awal dirangsangkan .. kenape dengan kite ..kite ade agama .. kenape dah jadi mcm xde agama..

kalo nurse perempuan untuk pompuan .. xpe la jugak .. ni semua bangsa die kene pgg .. diaorg pun da mcm seronok .. yela .. keje .. da tugas ??? ..konon.

knape PAS x sentuh bab ni .. kenapa lacurkan anak gadis kite. kite mesti berubah. Islam itu special tapi bile kite tengok ape yg terjadi dan di biarkan .. apa yg istemewanye Islam kalo kite ikut care org kafir .

PAS kene mula wat sesuatu.

Mcm kes buang bayi laa .. heran kenapa jadi heboh camtu sekali sedangkan kes abortion di kelinik swasta lagi dasyat .. cume x nampak .. xde authority yang bleh cek..bleh monitor profession ni .. nobody can.. they have a free hand in anything .. and at times above the law..

Kite sebok bile harga gula naik ..
harga minyak naik ..kite sebok ngan kes khalwat .. sibuk ngan kes yang to me mmg ar x elok .. tapi yg lebih serius kite wat slambe je ..

knape PAS x menyediakan kan klinik yg betul2 mngikut nilai Islam untuk perempuan2 Islam .. supaye Islam menampakkan keistimewaan yang sebenarnyer ... otherwise our religion is just like theirs.. xde ape beza ..same saje ..

In Allah I trust ..
Astaghfirullah Aladzhim ..
Have mercy on me your faithful follower ...

adam said...

In this life of ours we take so many things for granted. Misplaced priorities. Misplaced trust. We preached the tudung. We discussed the aurah. We define what is muhrim and what is not. They are all Allah Decrees on us.We must follow and adhere to no matter what. Otherwise we are non-believers. Otherwise Islam is nothing but a mere ritualistic religion without any substance to it.

We are at a very critical stage now. A crossroad of sort.We are being selective in terms of what we want out of Islam.

We are so concerned about what we eat. We are so concerned about wearing the veil. We are so concerned about sending our kids to learn the Quran. Learn all there is know about Islam.All these are good but we neglect the most important part of all.

It is the absolute truth that we must provide a healthcare system specially for women from women. PAS should initiate a special Hospital for women staffed by women where man are strictly prohibited. Is is a long way to go but we must start now. PAS by now should start sponsoring female doctors to do O&G at whatever cost. A college to train midwife must also be develop. It is surprising even in countries like America , non Muslim mothers are opting for midwife instead of male doctors. Midwife are still in existence in their countries. In Malaysia the situation is totally unIslamic in character not befitting a religion that protect the virtue and modesty of our women and the sanctity of marriage.

Its true, I understand the frustration of Anonymous when he commented on the sudden increase on the number of nursing college and most of the students are our own girls barely 18 .. being already exposed to male penis of different sort and races.

Are we out of our mind. Are we really Muslims.

I for one would never allow my daughter to take such training unless there are only trained to attend to female patients.

.. this is something special and absolutely matters in Islam that we have neglected...and we conveniently follow the ways of the kafir... (Islam itu mudah - dont ever use the phrase again..)

We are all stupid if we let this kind of thing to prosper ..

Once I advice a young man of 23 to take his wife to a female doctor and not to male doctor .. He ask me why ???

It is not a matter of choice... It is a matter of whats wrong and whats right ..

DR. LO'LO' BT DATO' HJ. MOHAMAD GHAZALI said...

Itulah salah satu agenda perjuangan saya bersama PAS iaitu untuk mewujudkan Hospital khusus untuk wanita. Usaha ini memerlukan dana yg besar, pengorbanan tinggi dikalangan Doktor2 yg menyokong . Saya dlm kemampuan yg sedikit telah bersama2 dgn sahabat2 spt Dr Amir Farid dan Dr Rainey telah mengasaskan Pusat Perubatan KOHILAL dgn modal dari koperasi alHilal. di PPKSB kita mendahulukn doktor2 muslimah utk merawat dan menangani pesakit wanita dan ibu2 mengandung yg melahirkan.Ada bbrp lagi hospital persendirian yg diurus ahli2 PAS di beberapa negeri seluruh negara. Yg penting bukan sahaja Hospital tetapi kesedaran orang2 Islam terutama para suami untuk menyerahkan isteri2 mereka kpd Doktor2 wanita.

DrLo'Lo'

DR. LO'LO' BT DATO' HJ. MOHAMAD GHAZALI said...
This comment has been removed by the author.
DR. LO'LO' BT DATO' HJ. MOHAMAD GHAZALI said...
This comment has been removed by the author.