Thursday, 14 May 2009

Kain Rentang KARNIVAL SUKAN RAKYAT

3 comments:

Hj Shaari said...

RENONGAN.........

Pesanan dari Mufti Besar Perak!

Mereka tidak merampas kuasa, cuma mereka (UMNO) bagi tahu kepada Tuanku Sultan sekarang BN telah mendapat majoriti ahli dewan kerana 3 Adun dari PKR dan DAP telah keluar parti dan menjadi adun bebas dan seorang adun kembali keapda UMNO!

Terimalah hakikat itu, tetapi PAS dan DAP tidak boleh terima hakikat, sekarang BN ada 31 ahli dewan. Kalau kita mengasihi orang kafir itu adalah itu haram, kita boleh berbaik dengan orang kafir tapi tidak boleh berkasih sayang dengan orang kafir!

Kenapa PAS lebih menyayangi orang kafir daripada sayang orang Islam sendiri? Orang Islam PAS sanggup maki hamun, orang kafir kita berpeluk-peluk pula, macam kes Elizabeth Wong memang jelas dia buat maksiat, kenapa ada muslimat PAS dan PKR peluk sampai menangis dan macamana NIk Aziz boleh sokong Elizabeth dalam isu ini sedangkan kita dan Nik Aziz tahu yang DAP tidak akan sokong ISLAM! Tengok Karpal Singh kata apa, langkah mayat saya dulu kalau PAS nak tubuh negara ISLAM!

Petikan dari salah satu wawancara Dato Seri Harussani Zakaria, Mufti Besar negeri Perak dalam majalah Milenia Muslim keluaran bulan Mei!

lu fikirlah Nabil!!!!!!!

belum HAJI said...

salam...betul ke statement tu dari dato' mufti..ntah2 HJ ni pepandai je reka cerita..betul ke HJ ni..kat mana HJ dpt statement ni HJ..? buat sndiri ekk..? saya tgk dlm majalah tu x de pun..ke keluaran khas untuk HJ je..tipu ekk..? x baik tipu,Dosa..ke tittle HJ kat nama tu tipu jgk..? hahaha

Hana said...

Hurmm..rasanye tidak ada org yg akan sokong kalu org lain buat maksiat..tp mungkin pak haji tengok org PAS comfortkan elizabeth sbb simpati dgn maruah die sbg seorang perempuan..biar die bukan islam,tp die tetap manusia dan kita harus ada rasa manusiawi...