Saturday, 15 March 2008

Saat2 akhir di Titiwangsa

6 comments:

tehsin mukhtar said...

askm dr lo' lo'...

Saya berbangga dengan kemenangan, perjuangan dan pengorbanan dr dan bersyukur dengan arus perubahan yang berlaku di negara ini. High time...

You are also a wonderful doctor and I thank you for believing in me when I needed it...

Saya sungguh "envious" melihat segala contribution dr lo' lo' and wish I had the strength and temerity to do what you have been doing.

You are a real PEARL and so are the other women in the BR...esp dari PAS yang telah lama berkhidmat secara istiqamah dan sabar...

the indie story said...

KU LI PALU GENDANG PERANG!

Gedang perang telah dipukul bertalu-talu. Gegak gempita Tanah Malaya. Muncung-muncung meriam sedang dihalakan ke Mahligai Putra Jaya. Serunai ditiup sayup-sayup bunyinya. Bala tentera telah berada diperbatasan terakhir…

Inilah saki-baki bala tentera yang masih setia kepada Anak Raja berjiwa rakyat. Percubaan terakhir untuk menakluk hieraki kepimpinan UMNO. Setelah dimalu dan diaibkan semenjak sekian lama; Tengku Razaleigh Hamzah bangkit menuntut kembali takhta singahsana UMNO yang dirampas darinya semenjak diakhir tahun 70an lagi.

Bapa Ekonomi Orang Melayu masuk kembali kegelanggang sebagai seorang Panglima Melayu berpantang undur sebelum ajal. Semenjak kembali semula kepada UMNO pada tahun 1996, Ku Li dilayan saling tak tumpah sebagai Ashkar Gurkha. Segala jasa dan budi beliau kepada ekonomi orang melayu dan pembangunan Malaysia tidak pernah langsung disebut oleh media massa. Legasi beliau terhakis sedikit demi sedikit setelah mengalami ‘kekalahan bermaruah’ hanya 43 undi di Perhimpuan Agung UMNO pada tahun 1987 kepada rakan sekapal Dr. Mahathir Mohammad.

PETRONAS yang menjadi salah satu syarikat petroleum gergasi didunia pada hari ini siapa yang menubuhkannya? Bank Bumi Putra Malaysia Berhad yang banyak menyokong usahawan-usahawan melayu yang baru mula hendak belajar berniaga, siapa yang menubuhkannya? Bangunan UMNO dan PWTC hasil usaha siapa? Anda tidak tahu bukan. Maka rajin-rajinlah mengkaji sejarah. Malah banyak lagi jasa Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah yang tidak cukup untuk disebutkan disini.

( Sila baca artikel selebihnya di:
http://theindiestory.blogspot.com/ )

Unknown said...

Makluman kepada semua: harap dapat tolong hebahkan blog saya mengenai wilayah pembangunan iskandar (wpi) kepada ramai khususnya orang johor. semoga sumbagan saya yang tak seberapa ini boleh menyedarkan pemimpin dan rakyat johor tentang kesan wpi. lawat:

http://wilayahpembangunaniskandar.wordpress.com/

terima kasih

the indie story said...

Dengan Izin dan Budi Bicara Tuan Punya Blog. (United Bloggers)

Anda mahu tahu mengapa masyarakat Malaysia sedang menuju kearah Masyarakat HYPER-TENSION pada tahun 2020?

Sila buat lawatan sambil belajar di:

http://theindiestory.blogspot.com/

CHECK IT OUT! Bloggers harus bersatu.

Nizam said...

rasanya belum terlambat untuk mengucapkan taniah atas kemenangan doc lolo kat titiwangsa

takbir !!!
Maju bersama PKR-PAS-DAP

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Salam muhibbah daripada saya RMN. Saya berbangga atas kejayaan ini. Tahniah juga kepada sahabat baik saya Tarmizi Mat Jam (Timb. Pengarah Pilihnraya Wilayah), atas kerja keras beliau.

www.celikhuruf.blogspot.com