Wednesday 9 September 2009

PROGRAM SEMARAK & SEMERBAK RAMADAN BERSAMA WARGA INSAF LORONG HAJI TAIB anjuran bersama Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS Pusat (LKKPP), NGO Badan Amal Kami Prihatin (BAKP) PAS Kawasan Titiwangsa, Pusat Khidmat Wakil Rakyat/Ahli Parlimen Titwangsa dll pada Ahad 13 September bersamaan 23 Ramadan 1430H bermula dari 2 ptg hingga selepas Solat terawih & Penyampaian sumbangan.

  • " Bukanlah kebaikan itu hanya dengan menghadapkan mukamu ke Timur dan Barat, tetapi ianya adalah orang-orang yang beriman kepada Allah, hari akhirat, malaikat, kitab2 Allah dan Nabi2. Kemudian ia mendermakan harta yang dikasihinya kepada kerabatnya, anak yatim, orang miskin, musafir yang memerlukan, orang yang meminta dan untuk memerdekakan hamba. Ia mengerjakan solat, mengeluarkan zakat, menepati janji serta bersabar ketika dtimpa kemiskinan, kemelaratan dan sewaktu peperangan. Mereka itulah orang yang benar dan yang bertaqwa." AlBaqarah 177.

  • Alhamdulillah, segala puji bagi Allah yang memberikan kita umur utk kita bersama menghidupkan bulan Ramadan yg penuh berkat dan indah ini.Bulan yg dinamakan dgn pebagai gelaran hebat dan istmewa; yg mana semuanya berpaksikan kpd kebaikan & kebajikan untuk dunia dan akhirat.
  • PAS sebagai parti yang mahu berperanan sebagai pemimpin perubahan, peneraju dan penentu lanskap politik Malaysiai sudah sepatutnya terkehadapan dalam memikul amanah & tanggung-jawab kebaikan dan kebajikan ini. Apatah lagi dgn slogan keramat 'Negara Berkebajikan' dan 'PAS 4 All' atau 'PAS untuk semua' yg telah menjadi sebutan & tumpuan semua lapisan masyarakat sekarang ini.
  • Bagi mengambil kesempatan terbaik dibulan mulia ini marilah kita bersama2 mengisi semangat Ramadan dengan menjadikan Program SEMARAK dan SEMERBAK Ramadan 2009 sebagai muqaddimah dan pemangkin kpd kita semua bg memastikan proses 'pemutihan & penghijauan' masyarakat bandar khususnya, dengan Islam dan keadilannya dapat berjalan & disambut secara positif & responsif.
  • Akhirnya saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jutaan terima kasih jazakumullahu khairan kathiro kepada semua pihak yang bertungkus-lumus mejayakan program ini dari mula hingga akhir. Moga ganjaran yang diraih akan berlipat kali ganda.

Petikan ucapan saya dalam buku cenderahati.

Dr Lo'lo' HMG

No comments: